تخلیه چاه لواسان

 بهبود کارایی چاه و بهره‌وری در عملیات با تخلیه چاه لواسان

تخلیه چاه لواسان

از جمله مشکلاتی که ممکن است باعث بالا زدن چاه فاضلاب شود، می‌توان به طراحی اشتباه، ریزش ناگهانی چاه یا حتی بسته شدن چشمه‌های آن اشاره کرد. حالا سوال اینجاست: چگونه می‌توان این مشکلات را با دقت و به شیوه‌ای کارآمد حل کرد؟

فراموش نکنید که تخلیه چاه یک عملیات حساس است. این کار نه تنها به تخلیه آب چاه ختم نمی‌شود، بلکه باید به تفکیک و دفع لجن نیز توجه ویژه‌ای شود. لجن، آن جا که مشکلات شروع می‌شود! اگر فقط به تخلیه آب اهمیت داده شود و لجن نادیده گرفته شود،چاهتون مثل یه شلوغی بی‌نظم میشه و هفتگی یا ماهانه تخلیه کردنش فقط باعث سست شدن خاک چاه و ریزش خواهد شد.

حل این مشکلات نیازمند شرکتی با تجربه و حرفه‌ای است. انتخاب یک شرکت تخلیه چاه معتبر(تخلیه چاه لواسان)، مانند انتخاب پزشک متخصص برای درمان بیماراست. فراموش نکنید که همه آنچه در دل چاه می‌گذرد، از اهمیت زیادی برخوردار است. پس با دقت و اصولی، این مشکلات را به خوبی برطرف کنیم تا ار اتفاقات ناخوشایند جلوگیری کنیم.

انواع پمپ تخلیه چاه

🔴 پمپ لجن کش یا کف تراش

🔴 پمپ کف کش یا همان آب کش

🔴 پمپ ساکشن یا مکنده

آسان ترین و بهترین روش برای تخلیه کردن چاه استفاده از پمپ تخلیه چاه فاضلاب می باشد برای این کار شرکت های تخلیه چاه از پمپ و ماشین های مخصوص برای تخلیه چاه استفاده می کنند در قدیم از پمپ های معمولی استفاده می شد و سختی های زیادی برای تخلیه کننده وجود داشت ولی با این حال باز هم تخلیه خوب انجام نمی گرفت و همچنین زمان زیادی برای این کار صرف می شد ولی امروزه با استفاده از پمپ های جدید و همچنین پمپ ساکشن این کار با سرعت انجام می گیرد با پیشرفت علم شرکت های تخلیه هم از تکنولوژی های روز استفاده کرده و در سرمایه، سرعت و انرژی صرفه جویی می کنند.

پمپ لجن کش

از پمپ های لجن کش جهت انتقال آب هایی که با لجن های فاضلاب ترکیب شده و همچنین آب هایی که دارای موادی مانند قطعات لاستیکی، پارچه و گونی باشند، استفاده می شود‌ اهمیت استفاده از این پمپ ها در تخلیه چاه مکانیزه و همچنین لایروبی چاه می باشد و همچنین برای انتقال لجن ها از چاه فاضلاب به داخل ماشین تخلیه چاه از آن استفاده می شود و به نام های پمپ گل کش، لجن کش فاضلابی و پمپ غلیظ کش معروف هستند.

پمپ آب کش

پمپ های کف کش تخلیه چاه می‌توانند آب های دارای املاح، آب های معمولی، ذرات ریز ماسه داخل آب، گل‌ و لای همراه با آب و همچنین لجن های داخل آب را با قدرت زیادی پمپاژ کنند انرژی مکانیکی این پمپ به وسیله موتور داخل آن تأمین می شود جنس این پمپ مانند پمپ های دیگر از مواد پلیمری، استیل، چدن و…. می باشد و پروانه های آن هم از جنس پلاستیک فشرده، استیل، برنج، چدن و… هستند.

در این پمپ فشار سیالات خروجی به جنس پروانه پمپ بستگی دارد این پمپ دارای موتور گریز از مبدا و همچنین شفت عمودی است. درپوش های پمپ کف کش از جنس داکتیل می‌باشد و برای اینکه از زنگ زدگی جلوگیری شود پیچ های پمپ کف کش و همچنین شفت عمودی را از جنس فولاد ضد زنگ می سازند.

پمپ مکنده یا ساکشن

برخلاف پمپ های لجن کش پمپ های مکنده در خارج از سیال قرار می گیرند و در نتیجه باعث بالا رفتن سرعت انتقال فاضلاب و همچنین افزایش بهداشت می شود. همین امر موجب استفاده بیشتر این پمپ ها به عنوان پمپ تخلیه چاه فاضلاب شده است. یک لوله از این پمپ به درون چاه فاضلاب و یک لوله به دستگاه مکنده متصل می شود و پمپ فاضلاب را از درون چاه به مخزن مکنده منتقل می کند.

انواع پمپ های مکنده.

پمپ های مکنده به طور کلی به پمپ سانتریفیوژی، پمپ ساید چنل و پمپ لوب دسته بندی می شوند که هریک کاربرد مخصوص و ظرفیت مخصوص خود را دارند و با توجه به این موارد قیمت پمپ مکنده متفاوت خواهد بود.

تخلیه چاه لواسان

لایروبی چاه در لواسان

لایروبی، مثل یک تنظیف عمیق برای چاه است و اگه به وقت و به درستی انجام بشه، می‌تونه به کارایی چاه کمک زیادی کنه.

وقتی چاه بع یک مدت کارایشو از دست میده ، اینجاست که لایروبی میاد تو بازی. ولی حواستون باشه، این کار حساسیت زیادی داره. نهایتاً دیگه مثل اولین روزهای جوانی چاه نیست، باید با دقت و حوصله بهش نگاه کرد.

روش‌های استاندارد رو باید رعایت کنید. چاهتون رو به اصطلاح “کفتراشی” کنید، ولی خیلی مهمه که این عملیات یک تغییر خاص و محدود به چاه بده. نه اینکه چاه به هم بریزه! این لحظه حساس نیاز به یک دست مهارتی داره، مثل یک هنرمندی که در حال ایجاد یک اثر هنری هست.

لایروبی چاه، ، نقطه حساسیه که باید کمال دقت رو به خرج بدید. مثل یک جراحی دقیق، به چاهتون یک نفس تازه بدید و ازش دعوت کنید که با انرژی تازه به کارش بازگردد. در نهایت، لایروبی به چاه شما یک جان تازه می دهد. 

لایروبی چاه
1006896144 47643061
1006896144 47643061

لایروبی چاه چیست؟

کف و دیواره چاه و همچنین کانال های فاضلاب بعد از گذشت زمان، به دلایل مختلفی ممکن است با چند لایه پوشیده شود به صورتی که برای جذب آب، با اختلال روبرو شده و به طور مرتب دچار پر شدگی شود.

رسوب مصالح ساختمانی، گرد و خاک، چربی و آب صابون و غیره در دیواره و کف چاه می تواند دلیل به وجود آمدن این لایه ها باشد به همین دلیل عملیات لایروبی چاه فاضلاب را انجام می دهند تا لایه های اضافه ای که در دیواره ها و کف چاه قرار گرفته از بین رفته و کارایی چاه بهبود یابد. لایروبی چاه های کشاورزی برعکس لایروبی چاه فاضلاب است و انجام آن باعث می شود سطح آب در آن بالا برود.

لایروبی چاه های عمیق باید به طور مرتب انجام شود تا شرایط استخراج کردن آب از آن بهتر شده و همچنین کار کرد آن هم بهبود یابد. در محیط های صنعتی و همچنین منازل مسکونی لایه های زیاد بر دیواره و همچنین کف چاه، باعث خواهد شد تا چاه بوی بد تعفن بدهد و حتی در صورت تخلیه چاه هم ممکن است این بو برطرف نشود و تنها لایروبی چاه می تواند دوباره چاه را زنده کرده و بوی بد آن را برطرف کند. با لایروبی چاه، لایه های لجنی که در دیواره های چاه وجود دارد به روش های مختلفی، تمیز می شود و اصطلاحاً به آن می گویند که چاه نفس می کشد.

چه زمانی لازم است چاه لایروبی شود؟

سوالاتی که ممکن است شما هم داشته باشید این است که چه زمانی برای لایروبی چاه فاضلاب مناسب است؟  آیا در مناطقی که به فاضلاب های مرکزی متصل می شوند هم باید چاه فاضلاب را لایروبی کرد؟

باید بگوییم در حالت کلی نمی‌توان زمان مشخصی را برای این کار در نظر گرفت ممکن است چند سال و یا چند ماه طول بکشد تا کف تراشی چاه لازم شود.  زیرا محیط چاه که مسکونی باشد یا صنعتی و همچنین نوع و میزان مصرف از چاه، می تواند در تعیین زمان لایروبی اثر بگذارد. پر شدن زودهنگام چاه های فاضلاب و همچنین حوضچه سپتیک، ایجاد بوی بد فاضلاب و همچنین گرفتگی های مداوم در لوله، نشانه هایی است که مشخص می کند چاه نیاز به لایروبی دارد.

مزایای لایروبی چاه چیست؟

همانطور که گفتیم لایروبی چاه و یا همان کفتراشی کانال فاضلاب به دلایل مختلفی انجام خواهد شد. لایروبی چاه فاضلاب مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها موارد زیر است:

🟡 بالا بردن کارایی چاه

🟡 جلوگیری کردن از رطوبت

🟡 صرفه جویی کردن در هزینه

خدمات امین

۱- بالا بردن کارایی چاه

همانطور که گفتیم رسوب در دیواره های چاه باعث خواهد شد که چاه فاضلاب، به راحتی آب را جذب نکرده و به طور مداوم دچار گرفتگی شود. لایروبی و رسوب زدایی چاه فاضلاب می تواند چاه را دوباره زنده کند و عملکرد و کارایی آن را در جذب فاضلاب زیاد کند، با انجام لایروبی می توان از بوی بد فاضلاب جلوگیری کرده و به بهداشت محیط هم کمک کرد.

۲- جلوگیری کردن از نم و رطوبت

ریختن مواد اسیدی در چاه برای تمیز کردن و رسوب زدایی چاه های فاضلابی، یکی از کارهایی است که اکثر مردم در محیط های صنعتی و مسکونی انجام می دهند، در صورتی که زیاد این کار انجام شود لوله های فاضلاب آسیب دیده و باعث ترکیدگی لوله خواهد شد. اولین نشانه این ترکیدگی و همچنین نشت آب، وجود رطوبت و نم در محیط است که می تواند مشکلات زیادی را برای شما به وجود بیاورد. لایروبی کردن چاه با روش های استاندارد، از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کرده و شما می توانید با انجام به موقع لایروبی، شاهد رطوبت در محل زندگی خود نباشید.

۳- صرفه جویی کردن در هزینه

بسیاری از افراد وقتی می‌بینند که چاه کارایی درستی ندارد و زود به زود پر می شود و همچنین بوی بد تعفن از آن بیرون می آید تصمیم می گیرند که چاه جدید حفر کنند. حفر چاه جدید می‌تواند بسیار هزینه‌ بر و زمان‌ بر باشد و کنده کاری و کثیفی زیادی هم به همراه دارد در این شرایط می توان با کمترین زمان و هزینه کم، چاه قدیمی را لایروبی و زنده کرد. علاوه بر این، تخلیه چاه هم به صورت مداوم می تواند هزینه بر باشد؛ اگر شما چاه را کفتراشی کنید می توانید یکی از مهم ترین دلایل پر شدن مداوم چاه را هم از بین ببرید.

لایروبی چاه های سپتیک چیست؟

دلایل زیادی باعث می شود تا چاه به شبکه فاضلاب متصل نباشد اگر بستر خاک در محل مورد نظر به ماسه و شن نرسد در نتیجه جذب آب دچار اشکال شده و در این صورت امکان اتصال به شبکه فاضلاب مرکزی وجود ندارد در این شرایط است که حوضچه سپتیک در زیرزمین مکان مورد نظر، حفر کرده و دیواره ها و کف آن را با مصالح نفوذناپذیری عایق می کنند. به مرور زمان و در صورت نیاز، تخلیه چاه سپتیک برای جلوگیری از نم و رطوبت و همچنین پر شدن چاه انجام می‌شود.

راکد بودن فاضلاب در حوضچه سپتیک باعث خواهد شد تا چربی و مواد موجود در فاضلاب، بر روی دیواره چاه رسوب کند و باعث پر شدن زود هنگام آن شود. بهترین راهکار برای حل مشکل پر شدن زود هنگام چاه و همچنین رفع بوی بد چاه فاضلاب، لایروبی چاه سپتیک است که با این کار می توان کارایی چاه را بالا برده و از بوی بد فاضلاب در آن جلوگیری کرد.

اجزای مختلف چاه فاضلاب سپتیک

در مناطقی مثل شمال کشور که خاک باتلاقی دارند و سفره های آب زیرزمینی فاصله کمی با سطح زمین دارند این امکان وجود ندارد که چاه جذبی حفر شود. در این حالت باید اقدام به حفر چاه سپتیک کرد که شبیه به حوضچه و تانک با بدنه بسیار مقاوم می باشد. روش کارکرد چاه سپتیک به این گونه است که پس از پر شدن فاضلاب و تکمیل ظرفیت چاه سپتیک باید فرایند تخلیه آن توسط تانکر صورت گیرد. اجزای چاه سپتیک بر اساس حوضچه آن که ممکن است تک بخشی و یا چند بخشی باشد متفاوت است.

🔴 اجزای چاه سپتیک دو بخشی دارای دو اتاق، مجرای ورودی و همچنین تخلیه چاه می باشد. مواد جامدی که در فاضلاب معلق هستند پس از وارد شدن به قسمت اول ته نشین می شوند و باقیمانده پساب از بخش بالایی دیواره به قسمت دوم وارد می شود. در اتاق دوم فاضلاب توسط باکتری بی هوازی تصفیه می گردند.

🔴 در چاه سپتیک از نوع تک بخشی فقط یک محفظه با دیواره بتنی وجود دارد که فاضلاب از قسمت مجرای ورودی به درون محفظه هدایت می شود و پس از آن که ظرفیت چاه پر شد باید عملیات تخلیه از بخش مجرای خروجی صورت گیرد.

تعمیرات چاه ریزشی

حفر چاه در لواسان

کی از مهمترین موارد در حفر چاه فاضلاب شناخت اجزای چاه و استانداردهای لازم در ایجاد آن می باشد به همین خاطر باید به این نکات مهم توجه داشته و شناخت کافی در مورد آن پیدا کنید. با در نظر گرفتن اینکه نوع چاه فاضلاب و اجزای تشکیل دهنده آن و محل حفر چاه با یکدیگر متفاوت می باشد باید بدانید که اجزای چاه فاضلاب از نوع جذبی با چاه سپتیک کاملاً فرق دارد. در این مقاله از ایبک امداد به معرفی کامل اجزای چاه فاضلاب می پردازیم و نکات مهم در این باره را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تاریخچه حفر چاه فاضلاب

تاریخچه حفر چاه فاضلاب به سال‌های نخستین زندگی انسان ها به صورت یکجا نشینی بر می گردد. از همان روزها که بشر به دنبال راهی بود تا به دفع فاضلاب بپردازد. از آن روزها تا امروز این روند ادامه دارد اما با پیشرفت فناوری و علم ساختار آن متفاوت شده و به شکلی نوین تر، مدرن تر و با مشکلات کمتر صورت می پذیرد. امروزه متخصصان و تکنسین های ماهر با ایجاد تغییر در ساختار چاه فاضلاب باعث بهبود یافتن بهداشت محیط در خانه ها و شهر ها شده اند.

اجزای مختلف چاه فاضلاب جذبی

از قدیمی ترین و رایج ترین انواع چاه فاضلاب چاه جذبی می باشد و چاه جذبی گزینه ای مناسب جهت شهر و یا منطقه ای می باشد که امکان اتصال لوله به فاضلاب مرکزی و شهری را ندارد. در این شرایط بر حسب تعداد ساکنین ساختمان و مقدار آب مصرفی، مخزن اصلی چاه یا حجم انباره مشخص شده و فرایند حفر چاه شروع می شود. اصلی ترین و مهم ترین اجزای چاه فاضلاب جذبی در ادامه بیان شده است.

دهانه چاه فاضلاب

اولین کاری که برای حفر چاه باید انجام شود و در واقع مهمترین قسمت کار نیز می باشد انتخاب محل مناسبی جهت دهانه چاه می باشد. به طور معمول بهتر است که دهانه چاه حدالامکان در زیر پله و یا نقاطی که رفت و آمد در آنجا کم است قرار گیرد.

انجام طوقه چینی

برای آنکه دیواره‌های چاه استقامت کافی داشته باشند و از خطر ریزش جلوگیری شود باید طوقه چینی انجام شود. یکی از اصلی‌ترین اجزا در چاه فاضلاب طوقه می باشد که معمولاً یک تا دو متر از سطح زمین پایین تر اندازه گیری شده و ساخت آن انجام می گردد. جهت ساخت طوقه نخست باید با در نظر گرفتن اندازه چاه به اندازه یک تا دو متر پایین تر آمده و به طرف بالا با استفاده از آجر سازه ای شبیه مخروط درست شود. بالاترین قسمت این طوقه که به شکل مخروط است حدوداً باید از سطح زمین ۲۰ سانتی متر فاصله داشته باشد. نکته مهم دیگر در طوقه چینی این است که باید از ماسه و آهک جهت درست کردن آن استفاده شود زیرا باعث افزایش مقاومت طوقه شده و آب نمی تواند مصالح را شستشو دهد.

گلدانی چاه، یکی دیگر از اجزای چاه

یکی دیگر از اجزای مهم چاه فاضلاب گلدان آن می باشد که برای جلوگیری کردن از ریزش آب به بخش دیواره ها در قسمت بالای چاه نصب می شود. گلدان در واقع ساختاری مخروط مانند دارد که سطح آن در بخش دهانه چاه قرار می گیرد و راس آن داخل چاه قرار داده می شود. قرار دادن گلدان در بخش دهانه چاه، آب را به راس مخروط هدایت می کند و از برخورد آن با دیواره جلوگیری خواهد کرد. استفاده کردن از گلدان در بخش دهانه چاه باعث کاهش خطر ریزش دیواره خواهد شد و همچنین طول عمر چاه را افزایش می دهد.

میله یا تونل چاه

قدم بعدی در حفر کردن چاه درست کردن میله و یا تونل می باشد که در واقع استوانه‌ای عمود است و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۱ متر باید داشته باشد. میله یا تونل همیشه باید به شکل عمودی باشد و وجود انحنا در آن در واقع باعث بروز مشکلاتی خواهد شد و غیر استاندارد است و می‌تواند باعث ریزش چاه نیز شود.

انباره چاه یا مخزن چاه

یکی از مهمترین اجزا در چاه فاضلاب جذبی انباره می باشد که در واقع نقش مخزن را به عهده دارد. پس از آنکه میله یا تونل به اندازه لازم حفر شد و ارتفاع مورد نظر را پیدا کرد، عملیات حفاری باید به صورت افقی انجام شود و حفر چاه در بخش راست و چپ ادامه پیدا خواهد کرد. متراژ انباره با در نظر گرفتن ساکنین ساختمان و همچنین میزان آب مصرفی محاسبه و اندازه گیری خواهد شد و در چاه های مختلف این اندازه متفاوت است. به هنگام ترمیم کردن چاه فاضلاب باید انباره چاه هم ترمیم شده و تراشیده شود تا بتواند جذب بیشتری به دست آورد. علاوه بر آن هزینه ترمیم کردن چاه فاضلاب از هزینه حفر یک چاه به شکل کامل بسیار کمتر است. همچنین یک کارشناس می تواند تعیین کند که چاه مورد نظر قابل ترمیم هست یا خیر.

کول گذاری چاه

با در نظر گرفتن این نکته که میله یا تونل چاه دارای ارتفاع زیادی می باشد و همچنین خاک دیواره نرم است این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان چاه دچار ریزش شود. به همین خاطر از کول گذاری استفاده می شود. کول ها در واقع سازه ای حلقه مانند هستند که از جنس بتن یا سفال می‌باشند و در دیواره های چاه قرار داده شده و نصب می گردند تا از ریزش چاه جلوگیری کنند.

کول گذاری چاه 

دال بتنی چاه فاضلاب

پس از آنکه حفر چاه به پایان رسید و همه موارد از قبیل حفر میله یا تونل چاه، حفر انباره چاه و کول گذاری انجام شد نوبت به دال بتنی می رسد. دال بتنی جهت جلوگیری از وارد شدن آسیب و صدمه به گلدان نصب می شود زیرا در اثر رفت و آمد ممکن است به گلدان چاه آسیب وارد شود به همین خاطر دال بتنی در قسمت روی گلدان و دهانه چاه قرار داده می شود.

هواکش چاه فاضلاب

از اجزای مهم چاه فاضلاب هواکش می باشد که وظیفه آن تخلیه هوا از داخل چاه است. ضرورت نصب هواکش در چاه فاضلاب به این علت می‌باشد که چنانچه هواکش در چاه فاضلاب وجود نداشته باشد پسماندها و فاضلاب ها حرکت کندی به سمت پایین خواهند داشت و چاه فاضلاب خیلی زود پر خواهد شد. یکی از نکات مهم در نصب هواکش این است که نباید که هرگز از لوله ناودانی به عنوان هواکش در پشت بام استفاده شود زیرا چنانچه بارندگی وجود داشته باشد عملکرد هواکش دچار اختلال خواهد شد.

نکات مهم در رابطه با حفظ و نگهداری ساختار چاه فاضلاب

چاه فاضلاب دارای ساختاری می باشد که ممکن است در تماس با هوا تجزیه شود به همین علت موارد زیر جهت نگهداری از ساختار چاه فاضلاب توصیه می شود.

  • حفر چاه باید حتماً در مناطقی انجام گیرد که رفت و آمد در آنجا کم است.
  • چربی ها و روغن ها نباید به چاه فاضلاب وارد شوند زیرا این موارد سبک تر از فاضلاب هستند و به همین علت روی آن باقی خواهند ماند و همین امر باعث می‌شود که چاه فاضلاب دچار انسداد شده و زود پر شود.
  • به هنگام حفر کردن چاه فاضلاب باید در مصالحی که در آن به کار برده می شود دقت شود. ورود گچ و سیمان به چاه می تواند باعث انسداد و گرفتگی در چاه شود.
looleba1_wp وب‌سایت

نظرات بسته شده است.

error: